ESKE

Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE toimii osana Invalidiliiton järjestötoimintaa. ESKEn tehtäviä ovat mm. vaikuttamistoiminta, tiedon jakaminen, materiaalin tuottaminen, koulutus, ohjaus ja neuvonta. ESKEn toimintaan kuuluu myös esteettömyyttä tukevien tapahtumien ja seminaarien järjestäminen. ESKE tekee aktiivisesti yhteistyötä esteettömyyden edistämiseksi eri järjestöjen, viranomaisten ja muiden tahojen kanssa.  ESKEn asiantuntijuus näkyy aktiivisena osallistumisena eri tahojen työ- ja asiantuntijaryhmiin. Niissä pyritään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa vaikuttamaan työn alla oleviin asioihin esteettömän elinympäristön toteutumiseksi.


ESKE koordinoi kaikille avointa ja maksutonta esteettömyyden toimijaverkostoa. Verkoston jäsenet saavat ESKEn säännöllisesti ilmestyvän uutiskirjeen, pääsevät vaikuttamaan ESKEn järjestämien koulutus- ja verkottumispäivien sisältöön sekä keskustelemaan kokemuksistaan muiden esteettömyystoimijoiden kanssa. Verkoston jäseneksi voi liittyä kuka tahansa esteettömyydestä kiinnostunut henkilö lähettämällä yhteystietonsa osoitteeseen eske[at]invalidiliitto.fi. 


ESKEn asiantuntijat ovat käytettävissä luennoitsijoina eri tahojen järjestämissä koulutustilaisuuksissa. Tarvittaessa he myös konsultoivat rakennuttajia sekä arkkitehtejä ja muita suunnittelijoita esteettömän rakennetun ympäristön aikaansaamiseksi. Nämä ovat maksullista palvelutoimintaa, josta sovitaan tapauskohtaisesti.

eske_logo_tekstilla_rgb.jpg : 39 kBEsite (pdf, 530 kt)Yhteystiedot: 

Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)invalidiliitto.fi tai eske(at)invalidiliitto.fi
Puhelin: 09 613 191 (vaihde) 


Marika Nordlund
vastaava esteettömyysasiantuntija


Ari Kurppa
esteettömyysasiantuntija, DI
(neuvonta: rakennetun ympäristön ja ulkoalueiden esteettömyys, sähköisen viestinnän saavutettavuus)


Harri Leivo
esteettömyysasiantuntija
(neuvonta: rakennetun ympäristön esteettömyys, asunnonmuutostyöt, liikkumisen ja liikenteen esteettömyys)


Postiosoite:

Invalidiliitto ry
Mannerheimintie 107
00280 Helsinki

Sivun alkuun