Esteettömyyspäivä 17.5.

Tapahtuma alkaa: 17.5.2017
Tapahtuma päättyy: 17.5.2017

Esteettömyyspäivän päätapahtuma Helsingissä

Tapahtuma-aika ja -paikka

17.5. klo 11-15 Narinkkatori, Kamppi, Helsinki


Hinta

Maksuton.


Invalidiliitto ja sen yhteistyökumppanit järjestävät keskiviikkona 17.5. Esteettömyyspäivän tapahtuman Narinkkatorilla. Päivän tarkoituksena on muistuttaa siitä, että esteettömyydestä hyötyvät kaikki: lapsiperheet, ikäihmiset, apuvälineiden käyttäjät – ihan jokainen meistä. Päivän teemana on ”Esteettömyys kuuluu kaikille.”


Kun ympäristö on esteetön, jokaisen on helppo liikkua ja toimia. Esteettömyys tarkoittaa esimerkiksi helposti avautuvia ovia, luiskia portaiden vieressä, hissejä, riittävän leveitä oviaukkoja, selkeitä opasteita, riittävää valaistusta, hyvää kuulo- ja näköympäristöä ja ylipäänsä kaikille soveltuvia tiloja. Esteettömyys on myös asennekysymys – hyvä palvelu kuuluu kaikille liikkumistapaan katsomatta.


Narinkkatorilla kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan, miltä tuntuu kulkea pyörätuolilla erilaisten esteiden yli, miten sujuu ratakelaus simulaattorilla, miltä ympäristö tuntuu näkövammaisena tai miten maailma hahmottuu muistisairaalle. Muutaman sentin kynnys voi tuntua monen mielestä pikkujutulta. Kun sen yli yrittää itse pyörätuolilla, oivaltaa että pienikin kynnys voi olla haaste. Liian korkea kynnys onkin yksi yleinen esteettömyyden kompastuskivi. Narinkkatorilla pääsee myös soittamaan i-pad-bändissä, tapaamaan opas- ja avustajakoiria ja ihailemaan koirien taitoja sekä saamaan vinkkejä esteettömyyteen liittyen. Myös paralympiamitalisti Henry Manni on paikalla haastettavaksi pyörätuolikisaan Helppo liikkua? -radalla.


Tapahtuman järjestävät Invalidiliitto ry:n kanssa yhteistyössä Lihastautiliitto, Muistiliitto, Näkövammaisten liitto ja Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry. Tapahtumaa tukee eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.Tervetuloa mukaan!


Lisää tietoa saat esteettomyyspaiva.fi tai Facebookista.Esteettömyysasiantuntija Marika Nordlund, Invalidiliitto ry, p. 050 4923020

Viestintäasiantuntija Kirsi Maunula, Invalidiliitto ry, p. 040 564 8402

Näytä kaikkiSivun alkuun